Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Бърз и мързелив тутманик

Бърз и мързелив тутманик

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Бърз и мързелив тутманик1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Колкото и да е мързелив, все трябва една ръка, за да го приготви - нека този път бъде вашата, определено си струва"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • сирене - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете брашното в дълбока купа и добавете содата бикарбонат, зехтина, яйцата, киселото мляко и натрошеното сирене.

Всичко се разбърква добре и се разпределя в намазнена и поръсена с брашно тавичка.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Готовият тутманик се изважда от печката и се покрива с кърпа, докато се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.7
50
41
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Да вкусен е въпрекиче е без мая
25.01.2024 21:33
DesDon
DesDon
Добра рецепта, но мазнината е двойно повече от необходимото. С половин чаша е точно.
19.09.2023 18:02
1
Рая Андонова
Рая Андонова
За първи път правя тутманик и не знаех дали ще ми се получи, а и го правих с пълнозърнесто брашно. Но въобще не съм разочарована, беше много вкусно!
07.02.2016 12:15
2
1