Веган мусака

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
01/10/2015
"Хапва ви се мусака, това е точния избор! Правете списък и към магазина, ние ще чакаме с наточени вилици !"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 524
  • Преглеждания за месеца288
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В намазнена тава поставете нарязаните на кубчета зеленчуци. Поръсете със солта, чубрицата и черния пипер.

Пъхнете зарзавата в предварително загрята фурна. Печете, докато сосът, който доматите са си пуснали, се изпари.

През това време можете да приготвите заливката за мусаката. В кухненски робот пуснете нарязаното на кубчета тофу, малко червен пипер за цвят, 2 с.л. зехтин, брашното и една чаена чаша вода (или повече).

Целта е да се получи каша, наподобяваща заливката за класическа мусака.

С така приготвената заливка се покриват зеленчуците в тавата и се пече още десетина-петнадесет минути, докато се получи апетитна коричка.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Ivo
Ivo
27.06.2016 14:57
Преди да отричате нещо, опитайте го. Има много видове тофу.
4
0
Мартина Тракова
Зеленчука добре,ама това тофу...:D Не ми е симпатично!
0
3
Стан Ой
Стан Ой
15.12.2015 12:57
Ако се подправи с подходящите подправки не е никак зле. Даже минава за вкусно!
0
0
Стан Ой
Стан Ой
14.12.2015 17:52
Взе, че се получи наистина. Само да добавя, преди да пасирате това соево чудо, го измийте с топла вода и го изкиснете в студена вода за няколко минути, че саламурата в пакетчето не вдъхва доверие.
2
0
Ivo
Ivo
25.11.2016 13:21
Ако тофуто се маринова за няколко часа с подходящи подправки става много вкусно.
0
0