Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Веган мусака с кайма от соя

Веган мусака с кайма от соя

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Веган мусака с кайма от соя
Снимка: Людмила
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Веган мусака с кайма от соя по нищо не отстъпва на мусаката, която вече ви доскучава с обичайния си вкус"

Необходими Продукти

  • соева кайма - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1
  • картофи - - 5 бр.
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • куркума - малко на око
  • брашно от тапиока - 4 с.л
  • соева сметана - 200 мл готварска
  • соев йогурт - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, обелват и нарязват на кубчета. Соевата кайма се накисва в две чаши топла вода.

Лукът и мотивът се почистват и белят, нарязват се на ситно или се стържат на едро ренде.

Смесват се всички продукти в подходяща тава. Прибавят се подправките и сол, зехтин, разбърква се хубаво всичко и се залива с бульон от зеленчуци или топла вода.

Пече се на умерена фурна до готовност, да се усвои течността.

От соевата готварска сметана, соевия йогурт, сол, куркумата, брашното от тапиока се прави заливка за мусака и се полива отгоре.

Запича се само отгоре до желан загар.

Готовата мусака се сервира поръсена с магданоз по желание и се наслаждаваме на веган мусака с кайма от соя :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
40
30
21
10
Дай твоята оценка: