Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Мариновани пържоли от рибица

Мариновани пържоли от рибица

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Мариновани пържоли от рибица1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
140 мин.
Порции
2
"Рибицата е великолепно, но капризно за приготвяне месо, което иска дъхави подправки и майсторлък, за да стане сочно и ароматно"

Необходими Продукти

  • ЗА ПЪРЖОЛИТЕ
  • свинско месо - 4 пържоли от рибица
  • черен пипер
  • кимион
  • къри
  • чубрица
  • сол
  • ЗА МАРИНАТАТА
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 10 зърна
  • копър - 1 стрък
  • захар - 1 щ.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 глава, малка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се слагат на удобен плот и се начукват. След това се наръсват от двете страни с изброените подправки.

Приготвя се марината от нарязан на кръгчета лук, счукани скилидки чесън и останалите подправки.

Пържолите се поставят в дълбок съд и се покриват с марината. Съдът се затваря с похлупак.

Прибира се в хладилника за 4 часа, като е добре от време на време продуктите да се разбъркват.

Овкусените пържоли се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато придобият желаната от вас коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: