Хляб със спелта

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
14906
04/10/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3 хляба
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 929
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • мед - ¼ ч.ч.
  • спелта - 9 ч.ч. брашно
  • HOSSO - 9 с.л.
  • вода - 3 ч.ч. ч.ч. топла
  • мая - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете ¾ ч.ч. топла вода, меда и маята. Оставете сместа настрани. В дълбока купа сипете 2 2/3 ч.ч. топла вода със солта и олиото.

Добавете половината брашно от спелта и сместа с маята. Разбъркайте много. Добавете оставащото брашно и замесете за 8-10 минути.

Загрейте фурната на 200 градуса и я изключете. Намазнете купа и сипете тестото вътре. Сложете във фурната, за да втаса.

Разделете втасалото тесто на три части и сложете в три намазнени дълги форми за печене.

Оставете за 20-30 минути отново да втаса и запечете на силно загрята фурна за 20-25 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар