Консервиран Карфиол

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
Консервиран Карфиол1 / 2
04/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
"От златните рецепти на баба."

Необходими Продукти

  • карфиол
  • сол - 1 с.л. на буркан
  • захар - 1 с.л. на буркан
  • черен пипер - 5 зърна на буркан
  • оцет - 1 к.ч. на буркан
  • целина - 1 лист на буркан
  • аспирин - 1 бр. на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвеният карфиол се измива, начупва се на букетчета и се накисва във вода за десетина минути.

През това време в подготвените буркани се слагат подправките и аспиринът.

Карфиолът се реди в съдовете и бурканите се допълват с вода до горе.

Поставят се капачките и се запечатват. Стерилизация не е нужна. В следващите няколко дни бурканите се обръщат.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: