Консервиран Карфиол

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
9k
04/10/2015
"От златните рецепти на баба."
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 560
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата62
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • карфиол
  • сол - 1 с.л. на буркан
  • захар - 1 с.л. на буркан
  • черен пипер - 5 зърна на буркан
  • оцет - 1 к.ч. на буркан
  • целина - 1 лист на буркан
  • аспирин - 1 бр. на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвеният карфиол се измива, начупва се на букетчета и се накисва във вода за десетина минути.

През това време в подготвените буркани се слагат подправките и аспиринът.

Карфиолът се реди в съдовете и бурканите се допълват с вода до горе.

Поставят се капачките и се запечатват. Стерилизация не е нужна. В следващите няколко дни бурканите се обръщат.

Кошница приставка за тенджера - за готвене на пара 16 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кошница приставка за тенджера - за готвене на пара 16 см
5.49 лв.
Виж ››

За онези, които държат на здравословното хранене - универсална метална кошница за готвене на скара.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар