Начин на приготвяне
В голяма купа се слагат пресятото брашно, маята, размита в малко вода, захарта и солта.
Добавя се около 250 мл топла вода и се разбърква старателно. Тази смес се покрива с полиетиленово фолио и се прибира в хладилника за 6-7 часа, след което се изважда.
От получената гъста каша се взема количество с намазнена голяма лъжица и се пуска в нагорещена мазнина.
Мекиците се пържат от двете страни и се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцедят от маслото.
Втори вариант за пържене е в нагорещено олио, пържим от всички страни едновременно.
Готовите мекици се поднасят с пудра захар.
Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за мекици с кисело мляко или вкусни мекички със сирене.
Коментари
защото сложих по малко сол?
Правеха ги сутрин рано.Едната мекичарка е на тестото, а другата на казана с олио.