Свински джолани в гювеч с картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
05/11/2018
"Една прекрасна рецепта в неповторим вкус. Приготвена по старинен и уникален начин, достъпна за всеки"
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо81 010
  • Преглеждания за месеца539
  • Преглеждания за седмицата100
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества
Гювеч

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Свинските джолани се посоляват и се слагат в гювеча, върху тях се нарязват гъбите, морковите, лукът, доматите и картофите на по едро.

Всичко се залива с 1 1/2 ч.ч бира или вино, посолява се, добавя се и чубрица на вкус и най отгоре се излива разбитата сметана.

Гювечът се затваря и се пече отначало в силно загрята фурна, а после на по слаба - около 2 1/2 часа.

Кухненски термометър за месо-30%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кухненски термометър за месо
15.00 лв.
10.50 лв.
Виж ››

Майсторите по приготвянето на идеално изпеченото месо разполагат с термометър за месо. Вземете вашия кухненски термометър за месо, за да сервирате най-вкусните месни ястия.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
никнай
никнай
22.01.2016 23:39
Не е лошо, става но сметаната е излишна
9
1
Мариела Христова
Направих по ваша рецепта, но без заквасена сметана.
5
0
Марлена
Марлена
03.03.2011 14:43
Мисля, че ще е по - добре джолана да се шпекова предварително с кисели краставички, пушени гърди и чесън, а към продуктите да се добавят броколи.
3
5