Панирани пилешки стрипсове

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Панирани пилешки стрипсове1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 ч.ч.
  • галета - 1 ¼ ч.ч.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • лимонова кора - 1 с.л. настъргана
  • олио - за пържене
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр. разбити
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете брашното, разбитите яйца и галетата в три отделни купи. Към брашното прибавете лимоновата кора.

Подсушете измитите пилешки гърди и ги нарежете на ленти. Овкусете ги добре с чесъна на прах, черен пипер и сол.

Оваляйте ги в брашното, след това ги отърсете от излишното брашно. След това ги топнете в яйчената смес и накрая ги оваляйте в галетата.

Наредете стрипсовете на хартия за печене.

Сипете олиото в тиган и изпържете на части пилешките стрипсове. Отцедете ги на кухненска хартия и сервирайте с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
в Америка им плющят ушите от това пиле, невероятно е :)
28.02.2016 17:13