Начин на приготвяне
За да направите тестото, загрейте млякото в тенджерка и когато почти стигне точката на кипнете го махнете от котлона. Добавете 180 г от маслото и разбърквайте, докато се разтопи.
Добавете кардамона, бялата захар, маята и ½ ч.л. сол. Накрая добавете брашното и разбърквайте до получаването на гладко тесто.
Прехвърлете в намазнена купа, покрийте и оставете на топло място за 2 часа или докато сместа удвои размера си. Извадете тестото и го сложете на набрашнена повърхност.
Замесете за 1 минута и разточете на правоъгълник. Разтопете оставащите 100 г масло и намажете с 2/3 от него тестото. За да направите пълнежа, смесете захарта с канелата и намажете с 2/3 от него тестото. Намажете с оставащото масло и завършете с оставащата канелена смес.
Нарежете тестото на 24 ленти. Вземе 2 от тях и ги усучете заедно, като леко притиснете краищата им. Сложете кифличката на тава, постлана с хартия за печене.
Повторете същата процедура с оставащите ленти. Оставете кифличките на топло място за 30 минути. Загрейте фурната на 190 градуса.
Разбийте яйцето и го смесете с 2 ч.л. вода. Намажете кифличките с яйчената смес, поръсете с кафява захар и запечете докато придобият приятен златист цвят – около 12 минути.