Зелени домати в буркани

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714265
07/10/2015
"Зелените доматки не се правят на лютеница, те се затварят на вкусна туршия и се хапват с приятели!"
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции2 буркана
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 403
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • зелени домати - 450 г
  • сол - 1.5 ч.л.
  • оцет - ½ ч.ч. бял винен
  • копър - 2 ч.л. семена
  • чесън - 4 скилидки
  • дафинов лист - 4 бр.
  • черен пипер - ½ ч.л. зърна
  • вода - ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе два буркана и на дъното на всеки един сложете по 1 ч.л. семена копър, 1 дафинов лист, ¼ ч.л черен пипер и по 2 скилидки чесън.

Нарежете доматите на четвъртини и ги сложете в бурканите. Смесете оцета, водата и солта и ги кипнете.

Залейте бурканите и притиснете доматите с дървена лъжица, за да изкарате въздуха. Затворете ги и стерилизирайте за 10 минути. Охладете и съхранявайте на тъмно и прохладно място.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар