Универсално тесто за кифлички

Леля ВесиЛеля ВесиНовак
17/10/2018
"Ако и вие искате кифличките ви да бухнат така, това е рецептата"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо105 680
  • Преглеждания за месеца1132
  • Преглеждания за седмицата140
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в прясното мляко заедно със захарта и се оставя настрана. Брашното се пресява в голяма купа и в него се прави кладенче. В отвора се изсипват маята, 1 ч.ч. вода, солта, маслото, киселото мляко и разбитите яйца.

Всички продукти се разбъркват и полученото тесто се оставя на стайна температура за 40 минути, за да има време да удвои размера си. Втасалото тесто се разточва с точилка върху набрашнена повърхност, реже се на триъгълници.

В тях се поставя от солената или от сладката плънка и се завиват кифлички. Те се намазват в разбитите жълтъци и се редят върху набрашнена и намаслена тавичка. Пекат на загрята фурна до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Chocho Rifay
Chocho Rifay
29.10.2019 18:55
Опитах 1:1 рецептата и според мен става прекалено лепкаво. Добавих още поне 100грама брашно за да мога да размеся.
0
0
Ваня Георгиева
Ако ги правите със мас и олио на половина също стават уникални.
7
1