Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Панирано тилапия филе

Панирано тилапия филе

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Панирано тилапия филе2 / 2
10/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ясно е, че ще я панирате, ама първо да не пропуснете да я мариновате"

Необходими Продукти

  • риба - 500 г филе от тилапия
  • яйца - 2 бр. големи
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • за марината
  • лайм - 2 бр.
  • розмарин - 2 щ.
  • черен пипер - 2 щ.
  • джинджифил - 2 щ.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се измива и подсушава. Отърква се с маринатата и се оставя така 20 минути.

След това се отцежда от нея и се овалва първо в брашно, а после в разбити яйца.

Пържи се в сгорещен зехтин. Панираната риба се подрежда върху кухненска хартия, за да се освободи от излишната мазнина. Поднася се със свежа зеленчукова салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: