Обикновена домашна питка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
10/10/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 414
  • Преглеждания за месеца487
  • Преглеждания за седмицата110
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в голяма купа. Към него се добавят разбитите яйца, киселото мляко със содата, солта и маслото. Налива се малко вода, за да може по-лесно да се замеси гладко и стегнато тесто.

То се оставя настрана 20 минути и след това се оформя като питка.

Тя се поставя в намазнена тава и се маже с разбитите жълтъци. Пече се в загрята фурна на умерена температура до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Tsvetyslava22
Tsvetyslava22
25.11.2020 19:27
Питката стана хубава, но за мен тези с мая са по-вкусни.
0
0
мими
мими
29.11.2015 17:56
Само не разбрах защо рецептата е добавена към празничната за бъдни вечер... Подредете си ги малко... Човек е убива да търси докато намери това което му трябва!!!
Иначе рецептата е много хубава и аз я правя подобно!
2
0