Начин на приготвяне
В голяма емайлирана кофа се слагат спиртът, анетолът и сакъзът. Докато се добавят продуктите, трябва да се бърка непрестанно /Ако атенолът е в твърдо състояние, се загрява на водна баня/. След това се добавят към 3 литра вода и захарен сироп, приготвен от разтворена в 500 мл вода захар.
Всичко се бърка много добре и се налива още вода, така че да се добие течност с обем от десет литра. След като сместа се хомогенизира, се разпределя в три стъклени съда и там отлежава две седмици. После може да се прехвърли и в шишета.
Коментари
И въобще тази рецепта е пълен провал, ако в 500 мл (половин литър спирт) сипеш 9 л вода ще се получи боза.
по на български може ли да обясните какво е това неко