Овча чорба

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Овча чорба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Като каже някой богата зимна супа, сещаме се веднага за тази - разкошна е"

Необходими Продукти

  • овче месо - 500 г
  • лук - 2 глави, кромид
  • чушки - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • картофи - 2 бр.
  • домати - 1 к.ч. от консерва
  • фиде - 1 шепа
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • масло - 1 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и измито месо нарязваме на късове и сваряваме в около 2 литра вода заедно с черния пипер, дафиновия лист и малко сол. Добавя се и масло.

Лукът, чесънът, картофите и чушките се почистват, надребняват и пускат да врат при свареното месо.

След 20 минути се прибавят доматите и яденето продължава да къкри на тих огън.

Пет минути по-късно се добавят фидето и останалите подправки. След като то омекне, котлонът се изключва. Готовата чорба се поднася с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#231676
Потребител#231676
Невероятно вкусна.Благодаря за рецептата.
04.12.2019 14:46