Свински език пане

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Свински език пане2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"И докато вие решите с каква гарнитура да го поднесете, ние ще си хапнем още малко от този пикантен свински език пане"

Необходими Продукти

  • свински език - 1 кг
  • подправки - по избор
  • брашно - за овалване
  • яйца - 2 бр.
  • галета
  • черен пипер - смлян
  • горчица
  • соев сос - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете свинския език, след което го сложете да се вари в подсолена вода с подправки - карамфил, зърна черен пипер, бахар и др. По желание може да добавите и кубче бульон.

След като свареният език изстине, обелете го и го нарежете на филийки.

С помощта на четка намажете парчетата с горчица. Оваляйте всяко в брашно с черен пипер и други сухи подправки по избор.

Потапяйте ги в разбитите яйца със соевия сос, овалвайте в галета и пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина, докато добие златист цвят.

Поднесете панирания свински език с гарнитура от картофена салата, печени или пържени картофи или друго по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: