Начин на приготвяне
1. Нарежете на едри кубчета обелените и измити картофи и тиквички. Сложете на котлона да врят до омекване.
2. В отделен съд сложете киноата в леко осолена вода да ври 20-30 минути. Съотношението киноа:вода да е 1:3.
3. След като зеленчуците са омекнали, отцедете ги от бульона. Добавете маслото и малко сол и започнете да пасирате. Добавяйте по малко прясно мляко, докато сместа стане хомогенна.
4. Добавете всички подправки с количества по свой вкус
или други подправки, които обичате, в крем супата. Оставете само лимона за накрая. Разбийте хубаво с пасатора.
5. Добавете сварената и отцедена киноа в крема и разбъркайте хубаво.
6. Сервирайте с малко зехтин и щипка червен пипер на повърхността.