Кекс с брашно от елда

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
03/12/2015
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 394
  • Преглеждания за месеца191
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното от елда се смесва с пълнозърнестото брашно, пресява се и се добавя бакпулверът, захарта, какаото и солта.

Разбърква се и се добавя олиото, водата, ванилията и всичко се хомогенизира.

Не трябва да се бърка дълго време, защото кексът няма да стане пухкав.

Сместа се излива във форма за кекс с дупка в средата, като се пълни на 2/3 от височината.

Пече се 25 минути на 180 градуса. Оставя се да изстине във формата и се сервира.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар