Веган миш-маш

КрисчънКрисчънНовак
25/10/2015
"И от нас да го знаете - веганите правят най-вкусният миш-маш "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 985
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тофуто се измива на течаща вода и се оставя да се изкисне. Лукът се нарязва и се задушава в зехтин. Към него се добавят и нарязаните на кубчета чушки.

Яденето се оставя да къкри на слаб огън и се разбърква, за да не загори. След 5 минути се слагат и нарязаните на кубчета домати. Когато доматите омекнат, се добавя и брашното, което предварително трябва да се смеси с червен пипер и куркума.

Налива се доматеното пюре и се бърка енергично. Ако яденето е прекалено гъсто, се добавя и 1/2 ч.ч. вода. Бъркането продължава, докато всички продукти се сготвят.

Накрая се добавят нарязаното на кубчета тофу и скълцаният чесън. Миш-машът се овкусява с останалите подправки и се отдръпва от котлона.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Pressy
Pressy
21.04.2016 23:36
Ммм...ароматно и вкусно. Изглежда и много добре !
0
0
Ivo
Ivo
21.04.2016 18:25
Тофуто може да се овкуси с подходяща марината.
0
0