Бабиния тутманик с яйца и сирене

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
9k
28/10/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 104
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко и разтворете маята в него, като добавите и захарта. Оставете сместа така 15 минути. Пресейте брашното и посолете. Направете кладенче и налейте вътре маслото и маята. Замесете тесто и го оставете да втаса.

Размесете го още веднъж и го разделете на три топки. Разточете всяка от тях на кори, не по-големи от тавата, в която ще разположите тутманикa. Намажете тавата със свинска мас и отгоре сложете първата кора.

Поръсете с мазнина и сложете половината от плънката. Сложете втората кора и нанесете другата част. Най-отгоре покрийте с третата кора. Поръсете я с мазнина и я намажете с разбитите яйца. Печете тутманика до зачервяване на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар