Домашна френска селска торта с бисквити

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
17/11/2015
"За сладичко сте полудели? Тази френска орехова торта е тотална наслада! Гаранция, Франция "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
47 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо381 541
  • Преглеждания за месеца8779
  • Преглеждания за седмицата6335
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена47

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме последователно цеденото кисело мляко, заквасената сметана, захарта, 3 с.л. мед, ванилията, сока и кората на лимона. Всичко това бием с миксера до получаването на пухкав крем.

Разбиваме добре и сладкарската сметана и постепенно и внимателно я прибавяме към другата смес. Движенията ни трябва да са плавни и отдолу нагоре, за да остане крема пухкав.

С тавичка с ринг редим последователно, ред бисквити, покриваме с 1 с.л. мед и разнасяме на равен блат крема с дебелина около 0. 5 см. Редим така още 7 блата с бисквити, мед и крем. (Остават още бисквитки за поръска и крем за намазване).

Последно нанасяме крем и слагаме тортата в хладилника за 2 часа да стегне и попие хубаво. В блендер за кратко смиламе останалите бисквитки и орехите.

След като извадим тортата от хладилника и отстраним ринга, я намазваме и отстрани с крема. Внимателно разпределяме смлените бисквитки и орехи по повърхността на тортата.

Връщаме ореховата торта в хладилника за още поне 4 часа. Хубаво е да я покрием с капак за торти.

Рейтинг

5 10
4 9
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Rossita Magria
Rossita Magria
19.04.2016 12:04
И как по-точно ги редите тези квадратни бисквити, в кръгла форма с ринг?!? Чупите ли ги? Натрошават ли се предварително...? :)
76
16
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
07.04.2016 23:18
Ммого добре, звучи, ще я пробвам някой ден!
10
4
Анелия Терзиева
Чудесна и оригинална идея, която ще опитам непременно!
3
5