Домашен яйчен крем

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Домашен яйчен крем
Снимка: Никола
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Вълшебен и нежен крем, който далеч не се прави толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 4 бр. жълтъци
  • захар - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • нишесте - 30 г
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се кипва на бавен огън. Жълтъците се смесват със захарта, солта и нишестето до еднородна смес.

Горещото мляко се налива на тънка струйка в яйчената смес при непрекъснато бъркане. Кремът се връща обратно в съда, в който е завряло млякото.

Загрява се до кипване и се вари 2 минути при непрекъснато бъркане.

Сваля се от котлона, прецежда се през сито и се добавя ванилията. Разбърква се и се оставя да се охлади за 10 минути.

Маслото се нарязва на тънки парчета и се добавя в крема при непрекъснато бъркане.

Яйчният крем се оставя да изстине напълно, след което се съхранява в хладилник до 4 дни.

Домашният яйчен крем е много сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
57
43
32
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Черноморка
Черноморка
Лесен и много сполучлив крем! Препоръчвам!
18.04.2022 09:16
Никола
Никола
Много добра и сполучлива рецепта и вкусна.
09.08.2018 23:00
3