Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печен на скара скобар

Печен на скара скобар

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Печен на скара скобар
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
13/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • риба - 3 бр. скобар
  • лимонов сок - от 2 лимона
  • зехтин - за печенето
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства от всички ненужни части - вътрешности, глава, перки и опашка. След това с остър нож се правят няколко разреза от двете страни на всяка риба.

Поръсва се с лимонов сок, сол, черен пипер, счукан чесън и скълцан копър. Съдът, в който се овкусява рибата, се затваря и се оставя на студено място за 4 часа.

След това рибата се залива с мазнина и се пече от всички страни на зарята скара. Поднася се със зеленчукова гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Скобара каква риба е с какво месо- по сухо или тлъсто.
26.05.2016 11:00
К К
К К
Много вкусно ястие!
13.05.2016 21:35