Леки домашни бишкоти

веситовеситоНовак
07/11/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции25 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 857
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • масло - бучка с големината на яйце
  • пудра захар - 1 в.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • брашно - за умерено твърдо тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте прясното масло с пудрата захар продължително. Едно по едно добавете яйцата и амонячната сода. Продължете разбиването още 5-6 минути.

Добавете брашното и омесете умерено твърдо тесто. Разделете тестото на топки с размера на юмрук. Всяка разточете на кора като за юфка.

Изрежете бишкотите с формички и ги подреждайте върху намаслена тава. Така приготвените сладки изпечете в умерена фурна, докато добият бледозлатист цвят.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Н. Иванова
Н. Иванова
02.10.2019 16:44
В продуктите не пише прясно мляко от къде се взе??
0
0