Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофи соте»Картофи соте с гъби, чесън и копър

Картофи соте с гъби, чесън и копър

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Картофи соте с гъби, чесън и копър2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Решихме, че няма да е достатъчно само да сотираме картофките, затова добавихме и гъби, и чесън"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.2 кг
  • гъби - 500 г от консерва
  • бульон - 1 кубче, зеленчуков
  • мавруд - 1 к.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 1 връзка
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме млади картофи, извадени наскоро. Изчеткваме ги под течаща вода, за да не се налага да ги белим. Нарязваме ги на едри кубчета и ги запържваме в зехтин на слаб огън.

Добавяме гъбите и разбъркваме. След 3-4 минути наливаме и виното, в което предварително сме разтворили бульона.

Разбъркваме и оставяме гозбата да къкри на слаб огън, докато виното се усвои. Пет минути преди да отдръпнем от котлона, поръсваме сотираните картофи с наситнени чесън и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: