Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Варени свински крачета с хрян

Варени свински крачета с хрян

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Варени свински крачета с хрян2 / 2
04/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Как се сваля мъж в две лесни стъпки - Кажете му, че имате страхотни крака - после му покажете тези"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 5 бр.
  • хрян - 1 корен
  • оцет - 1 к.ч.
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/4 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и добре почистваме крачетата. В тенджера с подсолена вода слагаме нарязаните на едро лук, моркови, целина и крачетата. Варим до пълно омекване. Вадим крачетата и ги обезкостяваме.

Прецеждаме бульона, в които са се варили, и връщане месото от почистените крачета.

В съд настъргваме хряна и добавяме оцета, захарта, кафeна чаша вода и солта. При сервиране сипваме от бульона с месото и гарнираме с хряна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: