Пиле Тика Масала

ЕленаЕлена
Чирак
6238776
Пиле Тика Масала2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Много ароматно и леко пикантно Пиле Тика Масала, само за ценители !"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 350 г
  • лук - една глава
  • чесън - две скилидки
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • заквасена сметана - 200 г
  • масло - около 25 г
  • олио - около 10 мл
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • къри - 2 с.л. на прах
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - за поръсване
  • ориз - 200 г Басмати
  • кокосови стърготини - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган в малко масло и олио се задушават лукът, чесънът и червената чушка.

Пилешкото филе се нарязва на кубчета и се добавя към другите продукти в тигана.

След като пилето се запечата и се запържи добре, се добавят заквасената сметана, доматеното пюре, кърито, кимионът и накрая кокосовите стърготини и се оставя да поври 3-4 минути на бавен огън.

Масалата се маха от котлона и се поръсва с магданоз.

Докато се приготвя ястието, на котлона в малка тенджерка се слага оризът с малко къри и гореща вода, два три пръста над него, и се оставя на бавен огън за около 10 мин.

Тика масалата се сервира в широка чиния, като се поставя първо къри-оризът и върху него пилето с къри.

Пилето Тика Масала е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
44
30
20
10
Дай твоята оценка: