Пиле табака

08/11/2015
"Намерили сме тиган, носете пилето и да почваме, че обяд наближава "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 471
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • сметана - 2 с.л. готварска
  • чесън - 8 скилидки
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • масло - 30 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и подсушава. С ножица се разрязва на две откъм гърдите. Посолява се, намазва се със сметана. Поставя се в тиган със сгорещеното масло.

Отгоре се поставя капак с диаметър, по-малък от диаметъра на тигана, и се притиска с тежест (например съд с вода).

Периодично пилето се обръща. При сервиране се намазва с намачкан чесън.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар