Пандишпаново руло с конфитюр

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
06/11/2018
"Днес ви предлагам един прекрасен сладкиш, много вкусен и лесен за приготвяне. Това е един от първите сладкиши, които се научихме да правим "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо212 350
  • Преглеждания за месеца417
  • Преглеждания за седмицата848
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • конфитюр - 1 ч.ч., по избор
  • орехи - 1 к.ч., счукани
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците и жълтъците на яйцата се отделят едни от други.

Към жълтъците се прибавят 2 с.л. захар и се разбиват до побеляване.

Белтъците се бият на сняг в останалите 3 лъжици захар. Двете смеси се смесват внимателно като сместа се бърка отдолу нагоре, за да не спаднат белтъците.

Брашното се прибавя към тях постепенно като се бърка леко. Получената смес се изсипва върху покрита с хартия правоъгълна тава за печене и се заглажда отгоре.

Пече се рулото в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 25-30 мин., като се наблюдава. След като извадим блата, леко охлаждаме и намазваме с конфитюра и смесените в него орехи и се навива на руло. Поръсва се с пудра захар.

Рейтинг

5 7
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Даниела Войнова
Оправете си рецептата. За 25-30 минути на 220 градуса блата стана на въглен :@ По-несполучлива рецепта не съм виждала :@ Вдигнах кръвно направо.
0
1
Рени Иванова
Рени Иванова
14.02.2018 15:21
От всички рецепти написани тук, тази е най-истинската. От моята свекърва знам, колкото са яйцата, толкова лъжици са брашното и захарта.
2
1
Емилчка
Емилчка
21.01.2018 18:15
Чудесно стана и невероятно лесно и бързо. Следващият път ще го напълня с шоколад.
0
0