gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Пандишпаново руло с конфитюр

Пандишпаново руло с конфитюр

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Пандишпаново руло с конфитюр
Снимка: Севда Андреева
1 / 10
06/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Днес ви предлагам един прекрасен сладкиш, много вкусен и лесен за приготвяне. Това е един от първите сладкиши, които се научихме да правим"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците и жълтъците на яйцата се отделят едни от други.

Към жълтъците се прибавят 2 с.л. захар, бакпулвера и се разбиват до побеляване.

Белтъците се бият на сняг в останалите 3 лъжици захар. Двете смеси се смесват внимателно като сместа се бърка отдолу нагоре, за да не спаднат белтъците.

Брашното се пресява и се прибавя към тях постепенно като се бърка леко. Получената смес се изсипва върху покрита с хартия правоъгълна тава за печене и се заглажда отгоре.

Пече се сладкото руло в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 25-30 мин., като се наблюдава.

След като извадим блата, леко охлаждаме и намазваме с конфитюра и смесените в него орехи и се навива на руло. Поръсва се с пудра захар.

P.S. Ако желаете да ви е по-сладко добавете повече захар в блата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
59
40
31
20
12
Дай твоята оценка: