Кокошка на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Кокошка на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 бр. кокошка
  • лук - 4 с.л. сух
  • чесън - 4 с.л. сух
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 с.л.
  • целина - 1/2 с.л. листа
  • къри - 1 ч.л.
  • бульон - 1 кубче гъбен
  • маргарин - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1/3 ч.ч. Вилар блан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита кокошка се оставя да се отцеди от водата. След това се намазва обилно с маргарин отвън и отвътре.

Всички подправки се смесват в купа и се прибавя натрошения бульон. С тях се натърква намазнената кокошка.

В тава се поставя скаричка и отгоре се слага кокошката. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, като от време на време се обръща и се маже с вино. След като се изпече, се завива с фолио за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Онзи
Онзи
не ви работи линка научи повече, препраща другаде?????
29.11.2015 20:03
3