Начин на приготвяне
Сварете предварително месото от кокошка /използвам тенджера под налягане, защото кокошката увира по-трудно/, докато месото започне да се отделя от костите.
Обелете лука и праза и ги нарежете на ситно.
Сложете ги подходяща тавичка за печене. Добавете олиото и запечете в загрята фурна, докато лукът започне да покафенява и омекне. При необходимост разбъркайте.
Добавете червения пипер и настърганите домати. Сложете месото. Налейте от бульона до покриване на месото. Овкусете със сол и черен пипер.
Печете, докато ястието остане на мазнина. Малко преди готовност, разтворете брашното с водичка, до получаването на гъста кашичка. Прибавете към ястието за сгъстяването му.
Гарнирайте яхнията с магданоз преди поднасяне.
Лучената яхния с кокошка във фурна е много вкусна.