Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Лучена яхния с кокошка във фурна

Лучена яхния с кокошка във фурна

Лучена яхния с кокошка във фурна
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Страхотна яхния, както я готвеха едно време на село"

Необходими Продукти

  • кокошка - 500 г
  • лук - 500 г
  • праз - 1 стрък
  • домати - 2 бр. средно големи
  • олио - 1 к.ч.
  • бульон - от кокошка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително месото от кокошка /използвам тенджера под налягане, защото кокошката увира по-трудно/, докато месото започне да се отделя от костите.

Обелете лука и праза и ги нарежете на ситно.

Сложете ги подходяща тавичка за печене. Добавете олиото и запечете в загрята фурна, докато лукът започне да покафенява и омекне. При необходимост разбъркайте.

Добавете червения пипер и настърганите домати. Сложете месото. Налейте от бульона до покриване на месото. Овкусете със сол и черен пипер.

Печете, докато ястието остане на мазнина. Малко преди готовност, разтворете брашното с водичка, до получаването на гъста кашичка. Прибавете към ястието за сгъстяването му.

Гарнирайте яхнията с магданоз преди поднасяне.

Лучената яхния с кокошка във фурна е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: