Свинско сърце в масло

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
30/11/2015
"Някои му викат вкусно ястие за обяд, докато за други е перфектното мезе за червено вино!"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 731
  • Преглеждания за месеца851
  • Преглеждания за седмицата99
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сърцата се измиват добре със студена вода. Почистват се и се нарязват на малки парченца.

Лукът се нарязва на шайби и се запържва в част от маслото до прозрачно.

Морковът се реже на ситно и се добавя към лука. Пържи се 3-4 минути на среден огън при непрекъснато бъркане. Добавят се нарязаните сърца, солта и всичко се запържва до омекване.

Чесънът се реже на ситно и се добавя към сърцата. Добавя се останалото масло и малко гореща вода, похлупва се с капак и се задушава 20 минути на бавен огън.

Добавя се нарязаният на ситно магданоз и след 2 минути ястието се сваля от котлона.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#221040
Здравейте,искам да попитам колко време се варят сърцата понеже нямам тенджера под налягане! Благодаря
0
0
Velika Cvetanova
Velika Cvetanova
21.02.2016 09:44
Тази рецепта е страхотна! Става както за мезе,така и за основно. Стана ми любима.
1
0
Илияна Димова
Сварявам предварително сърцата и приготвям с лук . Много е вкусно !
1
0