gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени Супи»Пача»Домашна пача с крачета и уши

Домашна пача с крачета и уши

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9574k
Домашна пача с крачета и уши
Снимка: Monika Ivanova
1 / 6
07/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
"Не знаете какво значи истински селски деликатес, докато не опитате домашна пача - истинско ястие за ценителите на добрата кухня"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 2 бр.
  • телешка глава - 1/2 (може да се замени с телешки език)
  • свински уши - 500 гр.
  • кисели краставички - 5 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • каперси - 2 с.л.
  • корени за супа - 1 връзка (морков, пъщърнак, целина, корен от магданоз)
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - на зърна, на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В студена подсолена вода варим свинските крачета, главата (езика) и ушите до омекване.

Прецеждаме бульона и в него сваряваме корените за супа.

Почистваме изстиналото месо и нарязваме на малки кубчета.

Сваряваме яйцата и също ги нарязваме. Нарязваме краставичките.

В купа смесваме нарязаните краставички, месото, каперсите и яйцата, внимателно размесваме продуктите. Подреждаме в продълговата, дълбока тавичка, заливаме с горещия бульон и оставяме в хладилника да се желира.

Преди поднасяне нарязваме на парчета, поръсваме със ситно нарязан лук и заливаме със смес от олио и оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: