Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Пача»Класическа пача със свински крачета и уши

Класическа пача със свински крачета и уши

редакция:
Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Класическа пача със свински крачета и уши2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Не знаете какво значи истински селски деликатес, докато не опитате домашна пача - истинско ястие за ценителите на добрата кухня"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 2 бр.
  • телешка глава - 1/2 (може да се замени с телешки език)
  • свински уши - 500 г
  • кисели краставички - 5 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • каперси - 2 с.л.
  • корени за супа - 1 връзка (морков, пъщърнак, целина, корен от магданоз)
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - на зърна, на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В студена подсолена вода варим свинските крачета, главата (езика) и свинските уши до омекване.

Прецеждаме бульона и в него сваряваме корените за супа.

Почистваме изстиналото месо и нарязваме на малки кубчета.

Сваряваме яйцата и също ги нарязваме. Нарязваме краставичките.

В купа смесваме нарязаните краставички, месото, каперсите и яйцата, внимателно размесваме продуктите.

Подреждаме в продълговата, дълбока тавичка, заливаме с горещия бульон и оставяме в хладилника да се желира.

Преди поднасяне нарязваме на парчета, поръсваме със ситно нарязан лук и заливаме пачата със смес от олио и оцет.

Домашната пача с крачета и уши е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Правя я изчистена без краставици и яйце. Така е по-красива, но малко се губи от оригиналния вкус като се добавят продукти, които използваме всеки ден.
11.04.2016 10:32
Kapitan Draifus
Kapitan Draifus
Красота... Харибо с език и мозък
08.11.2015 11:40