Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пиле с картофи и ароматни подправки

Пиле с картофи и ароматни подправки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пиле с картофи и ароматни подправки4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Не е достатъчно само да обелите картофите, да ги нарежете и да ги пъхнете във фурната. Трябва да сложите и правилните подправки, за да стане магията"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 размразено пиле
  • картофи - 1кг
  • вода - 300 мл
  • мазнина - 150 мл олио или зехтин
  • сол
  • чубрица - 2 шипки
  • черен пипер
  • червен пипер
  • мащерка - 1 ч.л. сух
  • розмарин - 2 щипки сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и нарязват на кръгчета. Нареждат се в тава, в която предварително сме сложили водата и олиото или зехтина. Пилето се разделя на части, които се разпределят върху картофите.

Поръсваме ги със сол и червен и черен пипер на вкус и с останалите ароматни подправки. Всичко се разбърква внимателно и отново се разпределя месото върху картофите и се добавя водата.

Тавата се покрива с фолио за печене и се пече на 250 градуса. След около 40-50 минути, когато водата се изпари махаме фолиото. Добавяме още една малко вода и оставяме докато пилето и картофите добият златна коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

бери
бери
пише си - в самото начало, картофите се слагат в тавата с водата и мазнината
31.03.2012 10:08
Гергана
Гергана
Не разбрах кога се слага водата !?
30.03.2012 16:59
1