Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Шарен боб с пушени кокали

Шарен боб с пушени кокали

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Шарен боб с пушени кокали2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
220 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кокали - 1 кг свински, пушени
  • боб - 1 и 1/2 ч.ч. шарен
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 бр. пиперка
  • моркови - 1 бр. голям
  • домати - 4 с.л. от консерва
  • брашно - 1 с.л.
  • масло
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният боб се измива и накисва във вода за 2 часа. Хубаво е през това време да се сварят кокалите в около 2 л вода. Ако се пуснат в тенджера под налягане, са готови за 60 минути.

Бобът се слага в друга тенджера и се вари, като водата се сменя три пъти. След последния път към него се добавя и 2-3 ч.ч. от бульона, в който са врели кокалите, и с оставя да къкри на тих огън.

В друг съд се задушават нарязаните зеленчуци, добавят се и доматите от консерва, подправките и се разбърква. След десетина минути всичко се изсипва при боба, като се добавят и кокалите /другият вариант е да се добави само месото от тях/.

Яденето се разбърква и се оставя да ври още 10 минути. За финал се прибавя и брашното, което е било размито в малко бульон. Гозбата къкри още 5 минути и се отстранява от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: