Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гювеч»Телешки гювеч със зелен фасул

Телешки гювеч със зелен фасул

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Телешки гювеч със зелен фасул2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
155 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • зелен фасул - 400 г
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 3 глави
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • масло - 4 с.л.
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • розмарин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и месото на късове и ги поставяме в намазнения глинен гювеч. Вкарваме във фурна да се задушат за кратко и когато поомекнат, се вадят.

Към тях се добавят нарязаните зеленчуци и доматеното пюре. Важно е зеленчуците да са излязло покрити с течност, ето защо ако пюрето не е достатъчно, може да се долее още малко вода.

Поръсва се с подправки и се поставя във фурната. Пече се до пълното сготвяне на всички продукти. Готовото ястие се поръсва с парченца магданоз и копър и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: