Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Гювеч със зелен фасул и картофи

Гювеч със зелен фасул и картофи

Гювеч със зелен фасул и картофи
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
27/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • зелен фасул - 1 консерва
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • свинско месо - 500 г
  • сол - 1к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 листенца
  • вода - 1 литър топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на късчета и го сваряваме за около два часа в подсолена вода. Обелваме картофите и ги нарязваме на парчета по дължина. Слагаме ги в тавичката.

Отцеждаме водата от консервата със зеления фасул и го прибавяме при картофите. Нарязваме доматите, чушките и лука на парчета и ги слагаме и тях в тавичката.

Подреждаме и парчетата сварено месо. Добавяме подправките - сол, червен пипер и дафиновия лист.

Накрая заливаме всичко с топла вода и слагаме тавата в затоплена фурна на 200 градуса за около 45-50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: