Сладки охлюви

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
14/11/2015
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции50
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 641
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме пресятото брашно, маята разбъркана с топлото прясно мляко и захарта и размекнатото масло. От продуктите се замесва меко тесто, което не се чака да втаса. Разделя се на 12 топки.

Всяка топка се разстила на правоъгълник, в средата на който се слага част от глазурата, приготвена от разбитите захар и белтъци. Върху нея се слагат счукани орехи.

Завива се на руло и се нарязва на тънко. Така направените охлюви се пекат до зачервяване в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар