Домашна плескавица

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашна плескавица5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Поредното изкушение поднесено оригинално от нашата кулинарка Севда. Вижте какво трябва да направите за да приготвите най-вкусните плескавици"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • телешко месо - 300 г
  • лук - 2 глави
  • люти чушки - 1 - 2 бр.
  • сланина - колкото кибритена кутийка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе месото на машина, посоляваме, поръсваме с черен пипер.

Нарязваме на ситно лука и 1 -2 люти чушлета и ги прибавяме към каймата.

Омесваме добре сместа и оставяме на студено да почива за 3-4 часа.

Оформяме големи плоски кюфтета и печем на предварително загрята и намазана със сланина скара или горещ грил тиган от двете страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Божилова
Мария Божилова
Добра рецепта, не се свиват при печенето и станаха много сочни.Препоръчвам.
06.05.2020 11:42
Потребител#179838
Потребител#179838
здравейте,
много ми е интересно като започнете в рецептите да пишете "телешко " или "свинско ", но бъдете добри - уточнявайте и вида на месото - врат, бут и т.н., иска ми се да я изпълня тази рецепта, но не знам какво месо да сложа.
30.01.2018 09:52
1
Вера Паева
Вера Паева
Не знам как се казва ама станаха великолепни. Браво за рецептата.
08.10.2016 19:47
3
никнай
никнай
Ние на село на това му казмаме "нервозни кюфтета", а ти си ги наричай както си искаш.....
07.02.2016 19:51
21