Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Сочно реване с орехи

Сочно реване с орехи

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Сочно реване с орехи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч. тип 500
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
  • яйца - 6 бр. големи
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 пакетче
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • масло
  • за сиропа
  • вода - 3 ч.ч.
  • кафява захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. На тънки струи към тях се добавят двата вида брашно, орехите, ванилията и бакпулверът. Налива се и 1/2 ч.ч. вода.

Получената смес се бърка продължително до получаването на хомогенна смес, която се изсипва в намазнена правоъгълна тавичка.

Пече се на 180 градуса до готовност. След като се извади от печката, се реже и се полива с горещ сироп, приготвен от посочените продукти.

Дава се време на реването да се охлади и се прибира в хладилника за 1 нощ, след което може да бъде поднесено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: