Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Варени свински джоланчета

Варени свински джоланчета

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Варени свински джоланчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 джолана, малки
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 3 бр.
  • бахар - 3 зърна
  • масло - 1/2 пакетче
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • сминдух - 4 щ.
  • лимонов сок - от 2 лимона
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските джоланчета се почистват и измиват. Варят се заедно с черния пипер, дафиновия лист и бахара в подсолена вода, като се обира пяната.

След като се сварят добре, се изваждат и се поставят в гевгир за известно време, докато се отцедят от течността. След това има два варианта: месото да се запази на кокала или да се обезкости.

При всички случаи по него се редят тънки резенчета масло, докато е още топло. Поръсва се с подправките и лимоновия сок. По желание към джоланчето може да се поднесе и картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: