Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнеста прясна питка

Пълнозърнеста прясна питка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пълнозърнеста прясна питка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно 3 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 1 к.ч. слънчогледово
  • захар - 2 щ.
  • сол - 2 щ.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка, по - гъсто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гасим содата в киселото мляко. Смесваме двата вида брашно и добавяме сместа с киселото мляко. Влагаме мазнината, солта и захарта. Разбъркваме и замесваме тесто.

Оформяме го като питка и за да изглежда по-интересна, правим отгоре леки разрези според въображението си.

Слагаме в намаслена и набрашнена тавичка. Напръскваме с вода и печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: