Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Домашен кейк с моркови

Домашен кейк с моркови

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашен кейк с моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Зайо Байо не си прав - страхотен е"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ½ ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • олио - ½ ч.ч.
  • моркови - ½ ч.ч., настъргани
  • ананас - ½ ч.ч. компот
  • ванилия - 1 бр.
  • За украса
  • крема сирене - 1 пакетче
  • пудра захар - 2 с.л.
  • бадеми
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, захарта, содата, канелата, солта, олиото, настърганите моркови, компотът от ананас и ванилията се поставят в купа и се разбъркват 2-3 минути с миксер.

Прехвърляме сместа в намазана с мазнина и набрашнена тавичка и печем около 35 минути на 180 градуса. Вадим от фурната и охлаждаме.

За украсата: Разбиваме крема сиренето с пудрата захар и шприцоваме върху кекса. Посипваме с бадемите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Петрова
Росица Петрова
Плода от компота слага ли се или само сиропа
04.06.2018 10:48