Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки бъбреци с гъби

Телешки бъбреци с гъби

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Телешки бъбреци с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Телешки бъбреци се готвят така, защото стават толкова вкусни, че няма да искате да опитате сготвени по друг начин"

Необходими Продукти

  • телешки бъбреци - 4 бр.
  • гъби - 300 г пресни
  • олио - 1 к.ч. + 2 с.л.
  • червено вино - 2 к.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме по дължина на две половинки бъбреците.

Слагаме ги в тенджера ги заливаме със студена вода и варим, като сменяме водата 3-4 пъти.

Когато омекнат напълно, ги изваждаме и нарязваме напречно на ивици и запържваме в 1 кафена чаша олио.

Сваряваме гъбите, изцеждаме, нарязваме и прибавяме към бъбреците.

Поръсваме с брашното, леко запържваме, наливаме виното и посоляваме.

Варим на умерен огън, докато виното се изпари.

Разреждаме с част от водата от варенето на бъбреците, поръсваме с черен пипер и оставяме на тих огън за 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: