Млечен карфиол на фурна

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
17/11/2015
"Лъжете се, ако си мислите, че може да намерите по-вкусно ястие с карфиол от това "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 532
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме карфиола и го разделяме на розички.

В тенджера със студена вода прибавяме прясното мляко и сол.

След като водата и млякото кипнат, добавяме и карфиола за 10 мин. да се бланшира.

В тавичка изсипваме бланширания карфиол, без да го отцеждаме от водата, и прибавяме малко от нея в тавичката.

Поръсваме с бял пипер и разпределяме маслото върху карфиола.

Ръсим с галетата и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 35 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар