Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Млечен карфиол на фурна

Млечен карфиол на фурна

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Млечен карфиол на фурна
Снимка: Севда Андреева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Лъжете се, ако си мислите, че може да намерите по-вкусно ястие с карфиол от това"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • прясно мляко - 150 мл.
  • сол - на вкус
  • бял пипер - на вкус
  • галета - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме карфиола и го разделяме на розички.

В тенджера със студена вода прибавяме прясното мляко и сол.

След като водата и млякото кипнат, добавяме и карфиола за 10 мин. да се бланшира.

В тавичка изсипваме бланширания карфиол, без да го отцеждаме от водата, и прибавяме малко от нея в тавичката.

Поръсваме с бял пипер и разпределяме маслото върху карфиола.

Ръсим с галетата и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 35 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: