Шишчета по татарски

25/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо554
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • овнешко месо - 1 кг., филе
  • олио - 100 мл.
  • лук - 150 гр.
  • пушено свинско филе - 300 гр.
  • сланина - 150 гр.
  • ориз - 150 гр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме овнешкото филе от жилките и го нарязваме на парчета за шишчета - като тънки филийки.

Приготвяме марината от олиото, сол, нарязания лук, магданоза и лимоновия сок. Държим месото в нея за поне 2 часа.

Намокряме шишчетата и започваме да нанизваме месото, като го редуваме с парченца сланина и пушено филе.

Печем на скара, като може редовно да мажем месото с маринатата.

Поднасяме шишчетата върху варен в овнешки бульон ориз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар